VYSOČINA

Horácká aréna nabírá na výšce. Její střecha bude patřit k největším v Česku!

Nová hala roste před očima, hlásí Aneta Hrdličková. Na řadu brzy přijdou tribuny a potom i unikátní střecha, která bude patřit k největším v republice. Začátkem příštího roku se Horácká aréna začne rýsovat v plné kráse.

Práce na stavbě tentokrát nezastavili ani archeologové. Byli sice objeveni zajímavé nálezy na místě někdejšího hřbitova, nicméně vše proběhlo bez výrazných zpoždění. „Žádné problémy zatím nejsou a ani žádné stížnosti nedorazily,“ informovala Hrdličková.

Rozpočet, který činí téměř dvě miliardy korun, se zatím nezdražuje. „Nedosáhli jsme nadvýdajů. Dokonce jsme dokázali některé věci ušetřit, takže cena zůstává nezměněná,“ potvrdila Hrdličková.

Rychlost prací na stavbě multifunkční arény ocenil i legendární útočník jihlavské Dukly Jiří Holík. „Občas kolem projíždím a musím říct, že aréna už je vidět. Překvapilo mě, jak rychle probíhalo bourání a pokládání nových základů. Město našlo opravdu dobrou firmu,“ hodnotí.

Pokud dělníkům vydrží současné pracovní tempo, Jihlava se může těšit na novou hokejovou arénu už příští podzim. Stavba jde podle plánu a obyvatelé města se nemohou dočkat jejího dokončení.