KARLOVARSKO

Odrava: Lávka v Mostově bude nahrazena novou (TV Západ)

„Ta lávka už je v takovém stavu, že se nedá dále používat. Proto jsme v loňském roce se domluvili s obcí Odrava. Obec Odrava si požádala o dotaci, dotaci získala zplnomocněním na Krajskou správu, údržbu silnic pro to, aby mohla tuto opravu realizovat. V tuto chvíli je vysoutěžená realizační firma. V květnu by se měla ta stavba zahajovat a předpokládáme, že do konce sezony by ta lávka měla být úplně nová, protože ta stará už je neopravitelná, takže dojde k sejmutí a dojde k osazení nové lávky,“ popsal náměstek hejtmana Dalibor Blažek. 

Omezení se dotkne především cyklistů, kteří budou muset absolvovat objízdnou trasu přes obec Odrava. 

„Cyklostezka bude přerušená, tam se to nedá udělat tak jako v Lokti, aby se to dělalo po jednotlivých pruzích. A bude připraven nějaký obchvat té cyklostezky, tak aby cyklisté na cyklostezce, která je opravdu hojně v létě využívaná, nebloudili a mohli navázat,“ přiblížil náměstek. 

Menší omezení zažijí i vodáci a to kolem 10. června, kdy dojde k samotné demontáži konstrukce. 

„Jen na chvíli, protože přijedou jeřáby a tu starou lávku odstraní. A potom přijedou jeřáby a položí novou lávku na připravené nosníky,“ dodal Blažek. 

Nová lávka je navržena jako jednopolová visutá ocelová konstrukce s ocelovými pylony tvaru A. Délka přemostění je zhruba 65 metrů při šířce 2,5 m. Po přemístění inženýrských sítí bude provedena demolice stávající lávky. 

V sobotu 8. června proběhne každoroční společenská akce Den cyklostezky Ohře. Letos padla volba na chebský areál Krajinka po hradem. Pestrý program pro celou rodinu začíná registracemi v 10 hodin a vyvrcholí odpoledním kulturním programem až do 16:30.