OLOMOUCKO

Opilý řidič havaroval a způsobil škody za 200 tisíc Kč

V pondělí kolem poledne došlo k vážné automobilové nehodě na silnici vedoucí z obce Rejvíz do města Dětřichov. Čtyřiačtyřicetiletý muž nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou a neodpovídající rychlost spolu se špatným stavem vozovky vedly k tragickým následkům.

Podle vyjádření policejní mluvčí Ivany Skoupilové nejprve řidič narazil pravou částí svého vozu do levé strany zaparkovaných automobilů. Nejdříve to odnesl Volkswagen Sharan, načež následoval náraz do Volkswagen Transporteru. Ani tento incident řidiče nezastavil.

Bezprostředně po nárazu do zaparkovaných vozidel pokračoval automobil směrem ze silnice, kde nakonec skončil ve svahu nárazem do stromu. Záhy po nehodě záchranáři zjistili, že řidič utrpěl zranění a navíc ztratil vědomí, což bylo způsobeno předchozím požitím alkoholu.

Zraněný muž byl okamžitě převezen na vyšetření do jesenické nemocnice, kde mu byly odebrány vzorky biologického materiálu. Policejní mluvčí Skoupilová uvedla, že hmotné škody způsobené nehodou byly předběžně odhadnuty na 200 tisíc korun.