PARDUBICKO

Pardubičtí hasiči zvou na den otevřených dveří plný atrakcí

25. května 2024 od 9:00 do 16:00 budou ke shlédnutí budou nejen samotné prostory, ale na místě budou také vystaveny hasičské vozy a technika, které prošly v nedávné době velmi náročnou a nákladnou obměnou.

Nákup nových strojů byl podpořen z fondů Evropské unie. Dovolte nám vás pozvat posoudit výsledek těchto změn. Troufáme si říct, že čas, jenž jste s námi strávíte, bude stát určitě za to.

Co vše bude během dne možné navštívit? V rámci volné prohlídky budou otevřeny běžně nepřístupné části areálu stanice. Návštěvníci tak budou moci nahlédnout mimo jiné například do hasičských garáží, zázemí pro personál a také vnitrobloku včetně jednotlivých cvičišť. Na místě bude k dispozici odborný personál, který zodpoví případné dotazy. Prohlídky budou probíhat bez předchozí registrace.

A jaký doprovodný program jsme pro vás připravili? Veškerý program v průběhu dne bude zdarma. Bude opravdu pestrý, však posuďte sami. Pro děti bude připraveno množství aktivit na různých stanovištích, za které budou odměněny drobnými cenami. K dispozici bude také bezplatný fotokoutek, 360° fotokoutek, virtuální realita, výroba odznáčků nebo oblíbené malování na obličej. Děti budou moci využít skákací hrad.

V průběhu celé akce bude zajištěn rovněž doprovodný program, o který se postarají sami pardubičtí hasiči. Předvedou nám ukázky záchranných prací včetně řešení dopravních nehod či použití obleků proti sálavému teplu. Zjistíme, jak probíhá hašení hořícího oleje a nebo také výcvik psů v podání kynologické brigády. Vystavena bude moderní i historická technika.

Své služby na akci představí rovněž středisko Eurocentrum Pardubice.

Hlavní kontaktní osoba: por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí, HZS Pardubického kraje (tel. 950 570 139, email vendula.horakova@hzscr.cz)

Kontaktní osoba: Radka Kozlová, Eurocentrum Pardubice (tel. 739 682 806, email radka.kozlova@mmr.gov.cz)