BUDĚJOVICKO

Přepadení čerpací stanice na Plzeňské - policie hledá podezřelého

Ve čtvrtek nad ránem, krátce před druhou hodinou, došlo k přepadení čerpací stanice na Plzeňské ulici. Pachatelem byl muž v tmavé mikině s kapucí a modrých kalhotách. Na obličeji měl roušku a sluneční brýle, které mu kryly oči.

Podle svědectví pracovníka čerpací stanice, muž vstoupil dovnitř a přistoupil k pultu s namířenou střelnou zbraní. Požadoval peníze, které mu obsluha ve strachu o život vydala. Kromě peněz si pachatel vyžádal také stírací losy a mobilní telefon.

Po získání požadovaných věcí opustil pachatel čerpací stanici a dle svědků se vydal směrem na Plzeň. Policie okamžitě zahájila vyšetřování a nyní žádá veřejnost o pomoc při identifikaci podezřelého.

„Kriminalisté žádají občany, aby věnovali pozornost detailům oblečení podezřelého. Navíc žádáme řidiče, kteří mohli v inkriminovanou dobu projíždět místem činu a měli zapnutou palubní kameru ve vozidle, aby kontaktovali policii na lince 158,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

V případě zadržení a následného odsouzení může pachateli hrozit trest odnětí svobody až na deset let. Kriminalisté doufají, že s pomocí veřejnosti se jim podaří tento případ co nejdříve objasnit a přivést podezřelého před spravedlnost.