PLZEŇSKO

Smetanovy sady hostí výstavu Voda v Africe

Výstava je k vidění od 2. do 31. července 2024 před Studijní a vědeckou knihovnou. Pojďte si projít úchvatné fotky a poutavé informace o vodě na nejsušším kontinentu světa, v Africe.


Vydejme se cestou vody napříč Afrikou a sledujme příběhy této životodárné tekutiny i tam, kde na první pohled není vidět. Výstava ukazuje, že voda v Africe může hrát doslova všemi barvami.

Výstava vznikla v návaznosti na dokumentární film o vodě v Africe, který připravuje Expedice Z101 ve spolupráci s Vodárnou Plzeň, a.s., a na jehož premiéru se můžete těšit letos na podzim. „Jako hlavní producent vody v Plzeňském kraji chceme i touto cestou upozornit na důležitost nakládání s vodou jako vzácnou surovinou nezbytnou k životu,“ uvedl obchodní ředitel VP a.s. Jan Taušl. 

Expedice Z101 je známá svojí cestou z roku 2021 po stopách legendárních cestovatelů Hanzelky a Zikmunda napříč Afrikou a Amerikou. Do Kapského Města dorazila po třech letech putování.  

Bez vody není život. V Africe však prakticky nenarazíte na místo, kde by život nebyl. Je tedy důležitější přístup k neomezeným zdrojům vody a hledání stále nových příležitostí, nebo je řešením zejména efektivní využívání stávajících zdrojů, ke kterým je třeba přistupovat s respektem a vědomím, že jsou omezené.