KARLOVARSKO

1999 – Skalná: Radnice podala trestní oznámení kvůli golfu

„Bohužel tento projekt, to, co já vím, tak se začal realizovat pouze v projektové a přípravné části. Tzn., že byl zpracován projekt, dokumentační činnost byla prováděna, ale k vlastní fyzické realizaci  nedošlo,“ uvedl starosta města Josef Kohout.

Na poslední valné hromadě společnosti, která se konala 30. března, dostala Skalná od současného majoritního vlastníka nabídku na odkoupení 70 % akcií za velmi výhodnou cenu. V případě odkoupení by město získalo kontrolu nad společností a pozemky by mu byly v podstatě vráceny. Zastupitelstvo však koupi neodsouhlasilo, neboť účetnictví Bohemia Golf není od roku 1994 prakticky vedeno. 

„Město Skalná se obává, že pokud nebude účetnictví dáno do pořádku, tak nelze přistoupit k této nabídce,“ dodal starosta města. 

Město by totiž po koupi většiny akcií mohlo na sebe převzít případné závazky a dluhy firmy. Jestliže by se ukázalo, že účetnictví je v pořádku, Skalná by byla ochotna akcie odkoupit. Radnice v minulých dnech podala trestní oznámení na neznámého pachatele, jelikož je podezření, že pozemky byly vloženy do společnosti bez souhlasu zastupitelstva. Případem se nyní zabývá oddělení hospodářské kriminality Policie ČR v Chebu. Dosud nebylo sděleno žádné konkrétní obvinění.