KARLOVARSKO

2001 – Cheb: Úprava dvorních traktů vyjde na 10 milionů (TV Západ)

Součástí úprav obou traktů bude také vybudování několika parkovacích míst, jenž budou moci využívat obyvatelé obecních domů směřujících na chebské náměstí, kteří v současnosti nemají, kde svá vozidla zaparkovat. 

„Jinak u všech ostatních občanů, kteří tam bydlí, se předpokládá, že oni sami si vyřeší parkování na svých vlastních pozemcích. K tomu jim byly tyto pozemky nabídnuty. Také předpokládáme tedy, že pokud jde o úpravu pozemků, které byly prodány k jednotlivým nemovitostem, už se postarají jejich noví vlastníci,“ uvedl místostarosta Pavel Vanoušek.

Náklady na úpravu obou dvorních traktů, která bude zahrnovat především vybudování příjezdové komunikace, odvodnění pozemků, úpravu povrchů a celkové zkrášlení prostranství, by měly dosáhnout zhruba 10 milionů korun. 

„My jsme se i pokoušeli na to získat prostředky z Ministerstva pro místní rozvoj na podporu cestovního ruchu. Jako argument jsme tam uváděli skutečnost, že tímto způsobem by se vyřešilo zásobování, odlehčilo by se městu a umožnil by se lepší provoz některých zařízeních, které slouží pro cestovní ruch. Ale, neuspěli jsme. Budeme to zkoušet znova,“ dodal místostarosta.

V následujících letech by pak měly přijít na řadu úpravy dalších dvorních traktů v chebském historickém centru, které jsou v současné době mnohdy ve velmi špatném stavu.