KARLOVARSKO

2001 – Františkovy Lázně: Slávisté trénují na novou sezónu (TV Západ)

„Myslím si, že je to úplně jiné mužstvo, které se zde začíná tvořit a mělo by v příštích dvou letech možná navázat na tradice, které dokázalo mužstvo předtím,“ řekl Josef Pešice.

Do Františkových Lázní přijela Slávie již bez záložníka Ivo Ulicha, který přestoupil do bundesligového Mönchengladbachu. Z nových tváří se v kádru zatím objevil pouze Pavel Novotný, který ale ve Slávii před svým odchodem do konkurenční Sparty již řadu sezón působil. Vedení klubu počítá s tím, že do začátku sezony by měli sešívaný dres obléci ještě další dvě až tři posily.

„O jménech se nemluví. Ale řeknu to asi takto – naše největší slabina, bolest bude asi v záloze. Víme, že odešel nedávno Horváth, odešel Ulich – hráči, kteří tvořili hru. Tzn., že nějaké podobné typy hledáme a ti by do zálohy měli přijít,“ řekl dále Pešice. 

Po skončení pobytu ve Františkových Lázních se Slávisté přesunuli do svého areálu v Edenu a 9. července odjíždí na závěrečnou přípravu do rakouského Seefeldu, kde také sehrají tři přípravná utkání s atraktivními soupeři. Pouhý jeden den po návratu z Rakouska, tedy 20. července, již budou Slávisté s napětím sledovat losování třetího předkola Ligy mistrů, kde se dozví jméno svého soupeře o boj, o postup do této milionářské soutěže. 

„Speciální přání nemám, ale samozřejmě každé přání trenéra je dostat to nejslabší mužstvo. A nyní kalkulujete, které mužstvo by mohlo být nejslabší. A to je velice těžké odhadnout, protože si myslím, že mužstva, která tam jsou, jsou velice silná a najít to nejslabší nedokáži,“ dodal Pešice. 

Slávisté ale nezapomínají ani na domácí ligovou soutěž. Určitě se v nadcházející sezóně chtějí vyhnout krizi z loňského ročníku, kdy se v průběhu jarní části ocitli až na 9. místě tabulky. O vytouženou druhou příčku museli pak bojovat až do posledního kola.

„Myslím si, že druhá příčka je základním opěrným bodem pro klub jako je Slávie. Naše cíle budou směřovat samozřejmě tam i výš,“ zakončil trenér Slávie. 

Ligová soutěž letos začíná již poslední červencový víkend a Slávisté v prvním kole na Strahově přivítají Drnovice. 

Pak již ale svoji pozornost upřou k datu 7. či 8. srpna, kdy sehrají první zápas třetího předkola vytoužené Ligy mistrů, do níž se již na třetí pokus chtějí za každou cenu probít.