KARLOVARSKO

2002 – Cheb: Zimní stadion má být zastřešen do konce letošního roku (TV Západ)

Na realizaci první etapy této akce město počítalo na základě projektové dokumentace s náklady ve výši 39 milionů korun. Vítězná firma sice nabídla částku výrazně přesahující 40 milionů, ale o konečné ceně chce radnice ještě dále jednat. 

"Ale při tom vlastním výběrovém řízení se provádělo porovnání té nabídky s tím kontrolním propočtem, který nám dělal dodavatel toho projektu a my jsme zjistili, že tam počítali s jedním nesprávným údajem, který tu cenu zvyšoval prakticky o dva miliony korun. Takže po jednání s ním, a my s ním budeme jednat, je velmi reálné, že ta cena kterou bude ta dodávka bude prakticky shodná nebo možná i malinko nižší, než-li byl ten oceněný výkaz výměr od zpracovatele projektové dokumentace," popsal místostarosta Chebu Pavel Vanoušek. 

V průběhu první etapy by mělo dojít k samotnému zastřešení a vybudování konstrukce pro budoucí tribuny a základního zázemí. 

"Letos by se to mělo dokončit, ano, do prosince," potvrdil Vanoušek. 

Osazení tribun sedadly, dobudování zázemí pro sportovce i veřejnost a úpravy okolí, by pak měly přijít na řadu v následujících letech. Město přitom počítá, že náklady na celý projekt přesáhnou částku 70 milionů korun.