KARLOVARSKO

2002 – Cheb: Změny ve spolupráci s romskými organizacemi (TV Západ)

Na jednání došlo nakonec k dohodě, že Romské občanské sdružení opustí dvě pronajaté učebny v budově bývalé školy v Karlově ulici a místo toho se přesune do zdejší tělocvičny. 

"Romský sportovní klub si nezávisle na městě podá na naší dislokační komisi žádost o pronajmutí těch dvou tříd, které doposavad mělo Romské občanské sdružení," potvrdil výsledek jednání místostarosta Chebu Petr Jakš. 

Dalším tématem jednání byly také otázky finanční. Romské občanské sdružení totiž dostalo v loňském roce od města dotaci na uhrazení nákladů spojených s užíváním pronajatých prostorů ve výši 70 tisíc korun, ale letošní rozpočet s žádnými prostředky zatím nepočítá. Vedení radnice proto pravděpodobně Zastupitelstvu navrhne, aby provedl rozpočtovou změnu a určitou částku pro romské organizace uvolnilo. 

"Kromě toho si Romské občanské sdružení podalo i žádost na dotace na činnost v rámci grantového systému," dodal Jakš. 

Chebská radnice také s největší pravděpodobností přijme od počátku příštího roku vlastního romského poradce. Důvodem pro toto rozhodnutí je skutečnost, že koncem roku letošního dojde k zániku okresních úřadů, do jejichž kompetence v současnosti tato funkce spadá.