KARLOVARSKO

2011 – Sokolov: Nová budova SOTESu bude skromnější (4406) (TV Západ)

"Vzhledem k tomu, že výnosy rozpočtu nejsou tak optimistické, jak jsme předpokládali při sestavování rozpočtu, začali jsme hledat i další úspory a jednou z možností, kde ušetřit nějaké peníze, je i změna projektu výstavby nové administrativní budovy SOTESu," potvrdil místostarosta Sokolova Karel Jakobec.

Původní projekt počítal s dotací na rozvoj podnikání, která již byla přiklepnutá, ale činila jen 40 procent z 36 milionů. 

"Ta budova by nebyla budována s dotací a tak velkorysá, jak byla navržena před třemi lety, ale bude postavena pouze v omezené variantě, sníží se o jedno podlaží a tím dojde k úsporám, které pro město jsou natolik zajímavé, že tuto variantu zastupitelstvu doporučuje," uvedl Jakobec.

Navíc by v případě stavby s dotací musely být v budově prostory pro pronájem. V současné době, ale o výrobní prostory není podle města takový zájem. Výstavba sídla také pomůže budoucím investicím v areálu SOTESu.

"Ta původní částka se sníží z 36 milionů na dvacet, v tom 8 milionů je dovybudování inženýrských sítí, které budou současně použity pro výstavbu nového sběrného dvora," vypočítal Jakobec.

Město tak investuje v případě schválení zastupitelstvem zhruba 10 milionů korun.