KARLOVARSKO

Aš: Nové zázemí pro fotbalisty vyjde na téměř 20 milionů

Ve hře byly návrhy ze tří oslovených projekčních kanceláří, které posuzovala devítičlenná komise se zastoupením členů fotbalového oddílu, zastupitelů a odborníků. Komise se nakonec jednoznačně shodla na tom, že projektovou dokumentaci zázemí fotbalového stadionu pro stavební povolení a provedení stavby zpracuje Ateliér Koncept, jehož studie posuzující zaujala moderním a neobvyklým pojetím.

„Na základě výsledku výběru bude nyní s autorem uzavřena smlouva, a pokud vše půjde dobře, mohlo by se začít stavět v příštím roce a objekt fotbalistům předat v roce 2019. Předpokládané stavební náklady činí cca 20 mil Kč,“ uvedl starosta města Dalibor Blažek.

Impulsem k modernizaci fotbalového stadionu na Střelnici byly stížnosti rodičů malých sportovců na neutěšený stav šaten a dalšího zázemí. Situaci řešila rada města už v prosinci 2016, kdy přijala usnesení, které opravňovalo starostu jednat s TJ Jiskra Aš, která byla tehdy vlastníkem tohoto zázemí. S TJ se město posléze dohodlo a došlo tak k převodu majetku, tedy šaten, klubovny a tribuny na město Aš. Tento převod umožňuje do sportoviště investovat městské prostředky.

Nyní byl učiněn první krok v podobě soutěže o vítěznou studii a zadání zpracování vlastní projektové dokumentace, podle níž se zázemí fotbalového stadionu vybuduje. 


Zdroj: město Aš