KARLOVARSKO

Cheb: Sportovci roku 2023 převzali ocenění (TV Západ)

V úvodu akce byla promítnuta prezentace s výčtem sportovních a společenských akcí, které Cheb podporuje.

„Město se snaží podporovat nejenom sport výstavbou a rekonstrukcí sportovišť, ale samozřejmě i podporujeme vlastní výkon sportovní činnosti. A že se to snad městu dlouhodobě daří, tak o tom svědčí i vaše hojná účast na tomto večeru, kde budete oceněni za vaše výsledky. Chtěl bych Vám sportovcům poděkovat za vzornou a dobrou reprezentaci města a trenérům a funkcionářům za jejich obětavou práci. Děkuji Vám,“ pozdravil přítomné starosta Chebu Jan Vrba. 

V kategorii jednotlivců mládež a dorost si jako první přišly pro ocenění mažoretky z DDM Sova Karolína Parčiová, Anna Adelina Kolářová, Selina Brei, Natálie Plašilová a fotbalista Matěj Liška z FK HVĚZDA CHEB za první reprezentační gól.

Za Sportovní taneční studio MAGICSTAR přišly Kateřina Tiralová, Natálie Nyklová a Adéla Kosobudová, za TJ ESKA Cheb kanoistky Markéta Fialová a Eliška Knapková. A také kanoisté Jan Lípa, Matyáš Fiala, Mikuláš Chovanec a bratři Daniel a Tobiáš Jarolíkovi.

Z oddílu Radioelektronika Cheb získali ceny Albert Plevný, Žaneta a Andrea Fryšovi a v nepřítomnosti také Filip Brukner a Karolína Riedlová.  

Dále Daniel Říšský, Kristýna Říšská, Jakub Ďurica a Zuzana Fryšová ze stejného oddílu. S nimi si pro ocenění přišel také Norbert Nídl z Karate Academy Cheb.

TJ Lokomotiva Cheb oddíl vzpírání zastupovali Zdeněk Vrbka, Ladislav Janoušek, Lucie Altmanová, Petr Kaša a Zdeněk Karel. A také Natálie Komárková, Lukáš Čada a Marian Richter. K nim se připojili judisté Pham Tien Dung a Tri Le Duc.  

Z Klubu SKP Union Cheb získal ocenění sprinter David Vojíř a nepřítomní koulař Sebastian Srnka a skokanka do výšky Tereza Fischerová. Spolu s nimi pak krasobruslařky z SK Kraso Cheb Aneta Benková a Natálie Salvová.

Z lukostřeleckého oddílu LK ESKA Cheb byli nominováni Barbora Brettlová, Michal Bařina a Martin Hámor mladší. Ze STIGA HOCKEY CLUB Cheb pak Adéla Medvedcová a z Jachtklubu Cheb Filip Skala. 

Plavecký klub Žraloci Cheb reprezentovali Adam Ouředník, Ester Kracíková a David Ubry. Sportovní klub stolního tenisu zastupoval Petr Postolka a Šachový klub Valdštejn Daniel Vo. 

Za dospělé jednotlivce získali ocenění jachtaři Václav Novotný, Zdeněk Gebhart a nepřítomný Štěpán Novotný. Dále lukostřelec Martin Hámor nepřítomná lukostřelkyně Martina Zikmundová. 

STIGA HOCKEY CLUB měl čtyři nominované – nepřítomné Ivu Fochlerovou, Miroslavu Horákovou a Janu Fiedlerovou. Cenu převzal i stiga hokejista Jaroslav Ouřada a para stolní tenista Vít Špalek. Kynologii reprezentovala oceněná Lenka Woldertová. 

V kolektivech mládeže a dorostu si ceny převzali z DDM Sova mažoretky Merilly duo Charlota Rajlichová a Karolína Parčiová, v triu Natálie Plašilová, Lenka Heřmánková a David Kancči. Za družstvo kadetek Merill převzala ocenění trenérka Andrea Rajlichová. 

Jaroslava Novotná obdržela ocenění za mažoretky ve skupinách děti a juniorky za Sportovní taneční studio MAGICSTAR.

Vítěz Krajského přeboru mladších žáků v sezóně 2022/23 , mužstvo mladších žáků U13 fotbalového klubu FC CHEB bylo dalším oceněným kolektivem. Cenu převzali šéftrenér mládeže Petr Koloc a trenér Vladimír Javorský. Chebský rival, FK Hvězda Cheb, konkrétně jeho dorostenecké mužstvo si pro ceny přišli osobně jako vítězové krajského přeboru téhož roku. 

Ze stejného oddílu bylo oceněno mužstvo starších žáků U15. Jako vítěz krajského přeboru loňské sezony postoupil České divize starších žáků.

Družstvo LK ESKA Cheb obdrželo ceny za působení v 1. lize dorostu v kategorii olympijský luk. Ze stejného klubu získalo ceny i Družstvo žen. 

Univerzitní sportovní klub Akademik, konkrétně jeho florbalisté v kategorii starší žáci byli oceněni za vítězství a postup do nejvyšší elitní skupiny ligy starších žáků Karlovarské a Plzeňské ligy.

V kategorii kolektivů dospělých převzal zástupce Sportovního klubu stolního tenisu Cheb za 3. místo v extralize mužů. Dále florbalisté Univerzitního sportovního klubu Akademik za 1. místo v Karlovarské a Plzeňské lize mužů a postup do celostátní soutěže divize. Družstvo žen Házené Kynžvart získalo ocenění za úspěchy na mezinárodní scéně, domácím poháru i v účasti v play off MOL ligy.

Mezi veterány byli oceněni: karatista František Fara z karate Academy Cheb, manželé a taneční pár Lenka a Bohuslav Benýškovy z Klubu přátel ATK Standard, orientační běžci Josef Milota, Jaroslav Jirásek a v nepřítomnosti Blanka Adámková. Jako poslední v této kategorii byl oceněn přeborník republiky v kuželkách Ladislav Lipták. 

Kategorie trenéři obsahovala šest oceněných: dlouholetého trenéra mládežnických mužstev FC Cheb Vojtěcha Hanuse, za Radioelektroniku Cheb Vlastu Vlachovou, za Rozběhnito.cz Vilém Řepa, za SK Kraso Cheb Petra Lehocká, Matěj Voborník florbal Univerzitního sportovního klubu Akademik, legenda chebského juda Petr Mošna a za gymnastiku Pavel Ferling.

V poslední kategorii sportovních funkcionářů obdrželi ocenění: Dagmar Málková a Zdeněk Volf z FK Hvězda Cheb, Pavel Sýkora za Rozběhnito.cz a dlouholetý hráč a funkcionář klubu košíkové Ladislav Hrubý. Cenu In memoriam získal také atletický trenér, funkcionář a pořadatel z SKP Union Cheb Jacek Přibáň.