KARLOVARSKO

Chodov: Město chce změnit celé území pod tzv. Bílými stánky

Město Chodov nechalo zpracovat architekty objemovou studii, která navrhuje, jak by se celé území mohlo změnit a rozvíjet.

"Chci Vám představit výsledky této objemové studie. Krátce bych shrnul zadání, které by měla objemová studie řešit. Celé území by mělo plnit funkci opravdového náměstí, propojit celé území s přilehlým parkem směrem k objektu KASS Chodov, zachovat maloobchodní jednotky v lokalitě a nabídnout možnost bydlení v nových bytech. Dále jsme požadovali, aby studie řešila celé území, tedy včetně stávajícího objektu č.p. 694. Realizace by měla být možná i bez případné spolupráce s vlastníkem této budovy, a tedy pouze na pozemcích ve vlastnictví města Chodov. Představený výsledek tedy navrhuje celkovou reorganizaci celého území a přináší výstavbu zcela nových objektů, které budou mít v přízemí obchodní jednotky a v dalších patrech poté celkem 50 bytů. Dále dojde k propojení ulic Hlavní a ČSM, včetně nového parkoviště. Filozofií celého území je opticky propojit novou a historickou část města, navržené objekty respektují okolní zástavbu a podle mého názoru velmi moderně, ale zároveň i citlivě řeší celé území. Já osobně považuji tento návrh za velmi zdařilý a věřím, že jeho realizace se podaří. Nelze do několika vět obsáhnout veškeré informace, které takto obsáhlá změna přináší, a proto bych Vás rád pozval na společnou diskusi dne 6. září 2017 od 15 hodin do zasedací místnosti chodovské radnice. Zároveň budou zpracované podklady kdykoliv k nahlédnutí v tištěné formě v kanceláři starosty a dále v elektronické formě budou k dispozici na webových stránkách města," sděluje starosta města Patrik Pizinger.

"Budeme velmi rádi, pokud nám sdělíte své názory na tento záměr - ten je teprve v počáteční fázi. Uvítáme jakýkoliv nápad a postřeh," říká dále Patrik Pizinger.


Zdroj: město Chodov