BRNĚNSKO

Dáme na vás 2023: Brňané podali do participativního rozpočtu 138 projektů

„Jsem rád, že i letošní ročník potvrdil zájem Brňanů o participativní rozpočet Dáme na vás. Aktivní přístup a dlouhodobě vysoký počet přihlašovaných projektů, kterými chtějí obyvatelé zlepšit svoje město, je nepochybně dokladem oblíbenosti Dáme na vás. Společně tak vytváříme prostředí, ve kterém občané designují a vylepšují naše město,“ uvedl radní pro participaci Filip Chvátal.

Některé podané projekty v participativním rozpočtu už mají podporu veřejnosti v podobě alespoň 300 „líbí se mi” na webových stránkách nebo 50 podpisů na podpisovém archu. Další projekty zveřejněné na webových stránkách paro.damenavas.cz ještě na podporu čekají, a to až do 31. května.

Právě ty projekty, které získají dostatečnou podporu od lidí, budou následně posuzovány z hlediska své realizovatelnosti příslušnými odbory i městskými částmi a mají šanci postoupit do závěrečného hlasování. To se odehraje v listopadu a město realizuje tolik projektů s nejvíce hlasy, kolik se vejde do částky 35 milionů korun.

Možnost aktivně se podílet na zlepšování svého města mají Brňané díky participativnímu rozpočtu Dáme na vás od roku 2017. Z předešlých ročníků participativního rozpočtu Dáme na vás byly již realizovány téměř čtyři desítky různorodých projektů za celkem 75 milionů korun, naposledy například pumptrack a parkour v Medlánkách nebo hřiště v Zamilovaném hájku.