KARLOVARSKO

Karlovarský kraj: Nově nastupující učitelé mohou získat náborový příspěvek

„Oproti minulému období dochází v podmínkách pro získání příspěvku k několika změnám. Například se jedná o dobu závazku, která se mění z původních pěti let na 3 roky. Po tuto dobu musí příjemce finančního příspěvku vykonávat svou práci u zaměstnavatele na pozici učitele, a to v rámci úvazku nejméně 0,75. Nový učitel může získat příspěvek ve výši 150 000 korun,“ uvedl radní pro oblast školství Jaroslav Bradáč. 

Odbor školství, mládeže a tělovýchovy obdržel v souladu s pravidly celkem 15 předběžných žádostí o poskytnutí prostředků na výplatu náborových příspěvků, z nichž 12 splňovalo stanovené podmínky. Karlovarský kraj proto vyčlenil ze svého rozpočtu částku ve výši 3 211 200 korun na vyplacení náborových příspěvků krajským školským zařízením. 

„Pomocí těchto příspěvků se snažíme řešit problém s nedostatečným počtem kvalifikovaných a aprobovaných pedagogů v kraji, se kterým se potýkáme dlouhodobě. Školy mají o příspěvky zájem, požádaly o ně například Střední uměleckoprůmyslová škola keramická a sklářská Karlovy Vary, Gymnázium Cheb, Střední škola logistická Dalovice a nejvíce žádostí přišlo ze Základní praktické školy v Karlových Varech, kde chybějí zejména speciální pedagogové,“ doplnil radní Jaroslav Bradáč.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje