KARLOVARSKO

Karlovarský kraj se úspěšně prezentoval na veletrhu Vakantiebeurs v Utrechtu

Destinační agentura pro Karlovarský kraj se prezentovala pod záštitou agentury CzechTourism. Lednový veletrh Vakantiebeurs Utrecht, který se konal ve dnech 9. – 14. 1. 2018 tak úspěšně odstartoval veletržní sezónu 2018.

Do výstavních hal Jaarbeurs v Utrechtu zavítalo letos 110 000 návštěvníků z Beneluxu. První den byl určený výhradně pro odborníky v cestovním ruchu, další dny pro laickou veřejnost.

Mezi návštěvníky byli především zástupci generace 50+, která má nejvíce času na cestování a mnohdy na svých cestách zůstává i dva týdny. Zájem byl především o aktivní dovolenou (cyklistika a pěší turistika), ale také o historické památky a zajímavosti, města i kulturu. Co se týče ubytování, zajímali se Nizozemci kromě pro ně typických kempů také o ubytování v rekreačních domech s kompletním zázemím a překvapením byl zájem o 5* hotely.

Touto cestou děkujeme všem subjektům z oblasti cestovního ruchu, které využily možnosti bezplatného prospektového servisu, a poskytly tak návštěvníkům další informace k turistické nabídce v Karlovarském kraji. Nabídka prospektového servisu pro subjekty z Karlovarského kraje stále trvá.

Seznam veletrhů, kterých se destinační agentura bude účastnit je uveden zde.

Zdroj: Živý kraj