KARLOVARSKO

Karlovy Vary: Vloupal se do bytu. Nájemci hrozil nožem v ruce

Ve čtvrtek dne 3. srpna 2017 v době kolem 03:00 hodiny měl vypáčit 28letý muž za užití násilí vchodové dveře bytového domu v Karlových Varech. Poté se přesunul do garáže u domu, kde opět za užití násilí vnikl do zde zaparkovaného osobního automobilu značky Mercedes, ze kterého odcizil různé věci v hodnotě přesahující 40 tisíc korun. Při tom poškodil palubní desku vozidla a zadní sedačky.

Následně vnikl do jednoho z bytů uvedeného domu, který prohledal a do tašky si připravil věci, které chtěl odcizit. Při tomto byl však vyrušen nájemcem bytu, kterému proti tělu pohrozil nataženou rukou, ve které držel kuchyňský nůž. Nájemce se nezalekl a zavřel zloděje v kuchyni. Avšak ve chvíli, kdy se přetahovali o dveře, se podařilo pachateli z místa utéct bez připravené tašky s odcizenými věcmi. Nájemce ihned zalarmoval policisty, kteří nočního zloděje během několika minut dopadli a zadrželi i s odcizenými věcmi z osobního vozidla. Škoda na odcizených věcech a na poškození byla odhadnuta na částku kolem 160 tisíc korun.

Poté byl převezen na policejní služebnu. Karlovarští kriminalisté za jeho jednání zahájili trestní stíhání a 28letého muže obvinili ze spáchání přečinů krádeže, poškození cizí věci, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Vyšetřovatel podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby. Soudce ho pak ještě ten den poslal do vazební věznice. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na pět let za způsobenou větší škodu.

nprap. Zuzana Týřová