PLZEŇSKO

Kostel v Dolanech v červnu pozve na večerní program a také na plavbu

Letošní Noc kostelů bude probíhat s podtitulem "Proč stojí u Berounky uprostřed polí osamocený kostelík?" a bude na základě poznání místa za posledních 20 let obnovy věnována rozpravě o založení a historii dolanského kostelíka a jeho okolí (www.nockostelu.cz).

Zároveň Dolany u Hlinců zvou ke kostelu na 7. ročník “Svatojánské plavby „Dolanské Navalis“, která se uskuteční v sobotu 13. června 2020 se zahájením u kostela v 9,00 hodin. Odplouvá se v 10,30 hodin z tábořiště „Na Střelnici“ v Liblíně a po řece Berounce se jede až ke kostelu sv. Petra a Pavla v Dolanech u Hlinců, před kterým stojí od roku 2013 socha sv. Jana Nepomuckého, patrona vodáků. Po doplutí se v podvečer koná večerní volná zábava s hudebním doprovodem. Uzávěrka přihlášek na plavbu je z důvodu rezervace lodí již 20. května 2020.

Je aktualizovaný plán akcí pro rok 2020, které se mají v kostele a jeho bezprostředním okolí konat. Pozvánky na některé z nich najdete již nyní na www.hlince.cz.

Z důvodu stále se měnících podmínek rozvolňování koronavirové situace je nutné sledovat na webu obce Hlince aktuální verzi organizačních pokynů!