PLZEŇSKO

Plzeňský festival stepu zahájí ve čtvrtek na náměstí více než stovka stepařů

Program začne už v 16 hodin ukázkami stepu v ulicích. Mezinárodní festival, který je největší stepařskou akcí na západě Čech, potrvá až do neděle 12. května. Nabídne vystoupení stepařských studií i mezinárodních hvězd a také workshopy. Plzeňský festival stepu vyvrcholí Stepařskou show v Měšťanské besedě v sobotu 11. května od 19 hodin.

Při Flash mobu na náměstí Republiky se sejde více než stovka účinkujících. „Vybrali jsme opět stepařský chorus Shim Sham, jehož choreografii zná většina stepařů na celém světě. Bez problémů se k nám tak mohou připojit hosté, kteří na festival přijedou už ve čtvrtek,“ uvedla Kamila Borovská z pořádajícího Step by step studia. Skladba Shim Sham trvá jen pár minut, stepaři ji proto na náměstí s přestávkami celkem třikrát zopakují. 

Hvězdou letošního festivalu bude Daniel Borak, Švýcar s českými kořeny, několikanásobný mistr světa. V Plzni poprvé představí svoji mezinárodní skupinu Tap Dan‘s Company, která vystoupí v pátek v 17 hodin v Divadle ALFA.

Tap Dan‘s Company nebude chybět ani v sobotu večer na velké Stepařské show v Měšťanské besedě. Z dalších hvězd se diváci mohou těšit na Kiru von Kayser (Německo) nebo Igora Bezdieniezhnykha (Ukrajina) a vystoupí i stepařská studia a sólisté z Prahy, Plzně, Hradce Králové, Polska a Německa. Stepařskou show budou provázet Roman Vojtek a Petr Borovský. Poslední vstupenky jsou k dostání prostřednictvím systému Měšťanská beseda.

Domácí Step by step studio reprezentují na festivalu především choreografie, které postoupily na Mistrovství ČR v Praze. Budou mezi nimi tři sólová vystoupení juniorů a jedno v kategorii dospělých, dále jedna skupinka juniorů a čtyři formace. „Kvalifikace se konala na konci dubna v Říčanech. Radost máme ze všech postupujících, ale zejména nás potěšilo, že účast na Mistrovství ČR si vybojovaly všechny čtyři formace – uspěli jsme v kategoriích dětí, juniorů i obou kategoriích dospělých. Formace budou součástí programu Stepařské show, sóla představíme U Branky,“ uvedla Kamila Borovská.

Páteční večer bude patřit improvizaci. V jedinečné atmosféře podpořené živou kapelou Tap Jam Band budou na pódiu v kavárně DEPO2015 excelovat zahraniční hvězdy spolu se členy stepařských studií. Rytmický TAP JAM začíná ve 20 hodin a vstup je zdarma.

V sobotu 11. května se na venkovním jevišti U Branky budou od 10:30 do 13 hodin střídat s ukázkami svých skladeb stepařská studia, skupiny i sólisti. 

Odpoledne proběhne ve Studiu DEPO2015 od 15:30 otevřený workshop pro veřejnost pod vedením mistra světa Igora Bezdieniezhnykha, kde si zájemci mohou stepování vyzkoušet. Stepařské boty budou na místě k zapůjčení. Vstup je zdarma.

Plzeňský festival stepu pořádá SPOLEK K.R.O.K. a organizátorem je Step by step studio.

Plzeňský festival stepu / Pilsen Tap Festival 10. ročník

9. 5. čtvrtek

centrum města  

16:00 – 16:45 Stepování v ulicích

náměstí Republiky

17:00 – 17:30

FLASH MOB

Více než sto stepařů v centru města

10. 5. pátek

Divadlo ALFA

17:00 - 18:00

TAP DAN'S COMPANY 

Mezinárodní projekt stepařů ze Švýcarska v čele s Danielem Borakem. Vstupenky

Kavárna DEPO2015

20:00 – 22:00

TAP JAM vstup zdarma

11. 5. sobota

U Branky 

10:30 – 13:00 

Ukázky stepařských skupin a studií na venkovním jevišti

DEPO2015, Step by step studio

12:30 – 13:45

Stepařský workshop pro děti – jen pro registrované

15:30 – 17:00

Stepařský workshop pro veřejnost

Zkuste si step pod vedením Igora Bezdieniezhnykha, stepařské boty k zapůjčení

Měšťanská beseda

19:00 – 21:30

Stepařská show

To nejlepší, co nabízí současný step. Vstupenky Měšťanská beseda

12. 5. neděle

Stepařské workshopy pro registrované stepaře