KARLOVARSKO

Sokolov: Oddělení následné péče prošlo rekonstrukcí (TV Západ)

Řešily se také komplikace s důsledky plánovaného odpojení rozvodů vody a topení. 

„A tím by se vyřadilo vlastně vrchní patro, takže se to muselo přeprojektovávat a přepojovat. Proto došlo ke krátkému posunu termínu, ale ten nebyl nijak dramatický,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Dalibor Blažek.

Oddělení již podle názvu napovídá, že se zde léčí především pacienti po operacích, ale není to jediné kritérium. 

„Léčíme pacienty, kteří mají akutní onemocnění a je třeba doléčení, aby se zlepšila soběstačnost, samozřejmě a mohli se vrátit domů. Ale bohužel taky musíme se starat o pacienty v terminální fázích různých onemocnění, tak aby ten odchod byl důstojný, aby prostě měli vše, co můžeme jim poskytnout,“ přiblížil primář Oddělení následné péči Fathi Hedar.

Spolu s modernizací prostor v druhém nadzemním podlaží s kapacitou 27 lůžek v celkem 10 pokojích bylo myšleno i na personál, který získal odpovídající zázemí. 

„Větší komfort pro pacienty, lepší zázemí i pracovní podmínky pro pečující personál,“ potvrdil primář. 

Kromě nově vybavených pokojů, kam se brzy nastěhují zpět pacienti i lůžka, mají na oddělení k dispozici centrální sociální zařízení, ve kterém se nachází otevřený bezvaničkový sprchovací box se sklopným sedátkem a nástěnnými madly. Umývárna je dále vybavena sprchovacím panelem s dezinfekcí a výlevkou, jenž bude sloužit pro asistované mytí klienta. Zdravotníci získali nové sesterny, přípravny léků a denní místnosti s kuchyňkou. Nechybí zde ani kancelář vrchní sestry a dva lékařské pokoje.

Sokolovská nemocnice se chystá na další, tentokrát mnohem větší projekt. Tím je výstavba urgentního příjmu za 170 milionů korun, který zajistí péči o akutní pacienty ze všech regionů kraje v režimu trvalé dostupnosti. Se zprovoznění se počítá do konce roku 2026.