KARLOVARSKO

Aš: Stavba nové základní umělecké školy zdárně pokračuje

Před převedením do majetku města budovy sloužily dlouhé roky potřebám učiliště, kde se do oprav prakticky neinvestovalo. Proto je nyní potřeba provést celkovou přestavbu všech prostor. O pracích jsme vás již informovali zde.

Uvnitř objektu, po odstranění některých nosných dílů starých dřevěných podlah, nyní pokračují práce na jejich zpevnění. Zbylé původní trámy v podlahách se ošetřují před dřevokaznými houbami. Rýsují se také základy přístavby, která je situována ve směru k radnici.

Součástí stavby jsou také úpravy bezprostředního okolí budov, které bude upraveno schodišti, sítí chodníčků, veřejným osvětlením a opěrnými zdmi. Ve skalnatém svahu je kvůli tomu přemisťováno velké množství zeminy a kamení.

V místě budou také vztyčeny čtyři ocelové věže, propojené s terénem úzkými lávkami, v obdobném provedení jako už stojící únikové schodiště, tedy s opláštěním z ocelových tenkostěnných profilů.

Stavbu od června provádí chebská společnost RMC STAVBY, termínem dokončení je dle smlouvy o dílo 31. 5. 2018. Cena díla bez DPH ve výši 21 % je bezmála 39 miliónů korun.

Objemem finančních prostředků se jedná o největší investiční akci města Aš v tomto roce. Na stavbě probíhá každý týden kontrolní den. Přiložené snímky jsou z kontrolního dne 5. 9. 2017. Na jednom ze snímků jsou mikrovlnné zářiče, kterými se ošetřuje zdivo v místech, kde byly trámy napadeny dřevomorkou.


Zdroj: město Aš