ZLÍNSKO

Baťova a Zikmundova vila otevírají své brány

Na sklonku letošního března čeká milovníky historie a architektury jedinečný zážitek - poprvé v letošním roce se zámky Baťova a Zikmundova vily otevřou veřejnosti při společné komentované prohlídce. Celý projekt kombinovaných prohlídek navazuje na úspěšné pilotní akce, které proběhly loni na podzim a setkaly se s pozitivní odezvou nejen místních obyvatel, ale také turistů z celé republiky.

Jedná se o ojedinělou možnost, jak navštívit obě kulturní památky v jeden den a v rámci jedné prohlídky, která návštěvníkům nabídne jedinečný pohled na život a odkaz dvou významných rodů. Baťova vila impresionuje svým modernistickým designem a odkazem průmyslové dynastie, zatímco Zikmundova vila představuje epopej o dobrodružství a objevování horizontů v díle slavného cestovatele Miroslava Zikmunda.

Termínem první prohlídky v roce 2019 je stanovena sobota 30. března. Prohlídka začne dopoledne za každého počasí a zahrnuje průvodce v každé z obou vil. Ten během dvouhodinového programu představí návštěvníkům podrobnosti o historii a osobnostech spojených s těmito významnými stavbami, natolik výjimečnými pro českou historii i kulturu.

Každý zájemce může rezervovat své místo na hlavní sezónu kombinovaných prohlídek, které se budou konat každou poslední sobotu v měsíci. Očekává se značný zájem z řad veřejnosti, a proto organizátoři doporučují přihlášky vstříc nestavit. Ať už jste náruživý cestovatel, fanoušek architektury nebo jen milovník českých příběhů, kombinovaná prohlídka Zikmundovy a Baťovy vily představuje zážitek snad pro každého.

Pro více informací o rezervaci prohlídek, včetně cen a podrobností o navštívení jednotlivých vil mimo plánované termíny, neváhejte navštívit oficiální webové stránky, kde naleznete všechny potřebné údaje pro Vaši návštěvu.