PLZEŇSKO

Během středy se na Plzeňsku utopili dva lidé

Kolem půl šesté večer přijali policisté oznámení o tonutí muže. Svědci si všimli nehybného těla na vodní hladině, ihned se vydali na pomoc a vytáhli muže na břeh. I přes veškerou pomoc záchranářů 40letý muž zemřel.

Kolem desáté hodiny večer přijali policisté další oznámení o tonutí muže v lomu u Hradce poblíž Stodu. Svědek oznámil, že 18letý muž plaval, zřejmě mu došly síly a začal se potápět. I přestože se mu snažil pomoc, nepodařilo se. Na místo vyjel i policejní potápěč a byl přivolán vrtulník, protože muže nemohli nalézt. Tělo bez známek života potápěč nalezl po půl jedné v noci. V případu je nařízena soudní pitva.

"Všichni návštěvníci koupališť a rybníků by měli dodržovat zásady bezpečného koupání. Pokud je to možné, chodit k vodě v doprovodu více lidí. Neměli by vstupovat do vody rozpálení a neměli by skákat v místech, kde to neznají. Neměli by plavat daleko od břehu, protože vždy musí počítat s tím, že musí doplavat zpátky.  A samozřejmě by si všichni měli uvědomit, že u vody platí, i co se týká alkoholu, stejná pravidla jako v silničním provozu.  Člověk pod vlivem alkoholu do vody rozhodně nepatří," říká policejní mluvčí Martina Korandová.