PLZEŇSKO

Dobřany pořádají o víkendu jedinečný FotoMaraton

„Jde o první maraton tohoto typu v Dobřanech a okolí. Zúčastnit se ho mohou, jak uvádíme na letácích, všichni kdo rádi fotí: děti, hustý teenageři, usedlejší rodiče i senioři,“ říká jedna z organizátorek akce, Jaroslava Umnerová. 

Registrace účastníků je v sobotu 13. února v 9 hodin na nádraží ČD v Dobřanech, start celé soutěže o půl hodiny později. Tady se fotografové dozvědí témata svých fotek. Budou tři a jejich úkolem bude do každého okruhu dodat jeden snímek o maximální velikosti 4 MB. Na focení a následné zpracování budou mít rovných 24 hodin – uzávěrka je v neděli 14. února v 9:30 h. Fotky se budou odesílat přes elektronický formulář. Podrobné informace obdrží soutěžící při startu. 

„Získané fotografie by mohly v budoucnu sloužit k propagaci města, takže se budou moci objevit na webu, facebooku nebo v propagačních materiálech,“ dodává další z organizátorů, Jakub Urbanec.

Akci zpestří v sobotu v 11 hodin drobná, rovněž tajemstvím obestřená akce, jejíž součástí bude setkání s jednou z patronek soutěže, místostarostkou Lenkou Tomanovou. Sraz je před budovou radnice. Setkání je určeno veřejnosti, pro soutěžící není povinná.