VYSOČINA

Malý festival pro rodiny s dětmi z celé Vysočiny

Den pro rodinu upozorňuje podle informací pořadatelů na důležitost rodinné sounáležitosti pro všechny generace a připomíná, že rodina není samozřejmost. Prvního ročníku se zúčastnilo kolem osmdesáti rodin, které využily možnost zastavit se a strávit spolu čas, který jim dnešní uspěchaná doba často nenabízí. 

„Celé odpoledne bude zaměřené tak, aby si ho užila celá rodina od nejmenších po nejstarší členy rodiny. Nejenom, že bude připraven bohatý program, kde se např. představí klaun Pupa, divadélko s loutkovými pohádkami, ale bude připraven i úžasný doprovodný program jako dětská zumba, malování na obličej a tvořivé dílničky pro děti. Dále prezentace činnosti mateřských a rodinných center, Family Pointu, Senior Pointu,“ popisuje část programu předsedkyně Spolku Tilia Marta Vencovská.

„Mateřská a rodinná centra patří mezi jedny z hlavních aktérů prorodinných aktivit v Kraji Vysočina, i proto jsme velmi rádi, že nad celou akcí převzal záštitu Pavel Franěk, náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast sociálních věcí a prorodinné politiky. Mateřská a rodinná centra budou na festivalu připravovat bohatý program pro rodiny,“ doplňuje krajská koordinátorka Sítě pro rodinu, z. s., Kraje Vysočina Daria Čapková.

Akci podpořil Kraj Vysočina v rámci projektu Spolupráce na Vysočině – 2017.