KARLOVARSKO

Mikroregion získá od Sokolova peníze na cyklostezku

Finančně se budou podílet na realizaci projektu také Březová a Šabina. Celkové náklady jsou odhadovány na zhruba 12,87 milionu korun.

Předmětem stavby je cyklostezka se smíšeným provozem cyklistů a chodců. Hlavní funkce je rekreačně turistická s tím, že cílem je samotná jízda na kole. V menší míře se pak jedná o funkci dopravní pro rezidenty jako přístupová komunikace. Cyklostezka bude rovněž sloužit Povodí Ohře k občasnému příjezdu kvůli údržbě toku na pozemcích Povodí Ohře. V místech, kde se jedná o cyklotrasu na místní komunikaci, tedy včetně provozu motorových vozidel, bude sloužit cesta k přístupu na přilehlé převážně zemědělské pozemky a také pro přístup do chatové oblasti.

Trasa cyklostezky začíná v obci Šabina u současné lávky přes Ohři, dále pokračuje po místních komunikacích a mezi zahrádkami prochází na pravý břeh Ohře, dále vede podél chatové osady a za ní po lávce přechází na levý břeh Ohře. Před železniční tratí u Hlavna se napojuje na současnou cyklostezku a cyklotrasu. Stavba se týká území Šabiny, Hlavna a Tisové.

Z celkových nákladů 12,87 milionu korun je od Státního fondu dopravní infrastruktury příslíbena dotace až do výše přibližně 9,7 milionu korun. Kromě příspěvku Sokolova poskytně Březová také 1 350 000 korun a Šabina 500 000 korun.

Stavba cyklostezky se uskuteční v roce 2021.


Zdroj: město Sokolov