PLZEŇSKO

Předzvěstí pivního festivalu je nedělní pohodový pivní běh. Start je U Pechtů

Kvapem se blížící druhý ročník festivalu Pivnifest.cz připomene sportovní akce, která je organizátory festivalu připravena již na tuto neděli 19. dubna 2015 – Běh Pivnifest.cz Plzeň. Ten se uskuteční od 11 hodin v Hospůdce U Pechtů na plzeňském Východním předměstí v Květné ulici 414. Osmikilometrovou trať, na jejíž zdolání je pohodový limit 2 hodiny, mohou pokořit běžci v kategoriích muži, ženy a týmy. 

Na závodníky čeká celkem pět stanovišť, na nichž se každý musí občerstvit vždy jedním 0,3 l pivem. Jeho vypití bude každému soutěžícímu zaznamenáno přímo na těle – na stylovém tričku, které obdrží při registraci spolu se startovním číslem. Trasa tohoto nenáročného recesistického běhu povede z Hospůdky U Pechtů ke Klubu Malých Pivovarů a dále k Pivovaru Groll, mobilnímu stanovišti restaurační sítě Švejk, ke Kiss Proton Pointu a cílem bude návrat do Hospůdky U Pechtů. Tam také proběhne vyhlášení nejlepších běžců a předání hodnotných cen – mimo jiné se bude jednat např. o poukázku akce „Den ve vzduchu“ - na vyhlídkový let letadlem, návštěvu Pravých pivních lázní Chodovaru, hotelové pobyty, sportovní vybavení Trimm, pivní balíčky a mnoho dalších zajímavých ocenění.

Organizátoři doporučují startujícím využít k příjezdu MHD anebo parkování před Škoda-parkem, zhruba 250 metrů od startu. Registrace proběhne od 09.30 do 10.30 hodin přímo v Hospůdce U Pechtů. Závodníci budou vypouštěni na trasu ve 20vteřinových intervalech. Trasa nedělního Běhu Pivnifest.cz Plzeň běhu bude viditelně vyznačena v zeleném stylu. Více o akci na www.pivnifest.cz.