OSTRAVSKO

Tramvaje na Hranečník nepojedou až do 5. června

Ostrava, 24. května 2023 - Od 27. května nebude možné pro závadu na trati využívat tramvaje na trase vedoucí k terminálu Hranečník a huti Liberty Ostrava. Oznámil to Dopravní podnik Ostrava (DPO). Změna se dotkne tramvajových linek číslo 4, 10 a 12, které budou od zastávky Karolina odkloněny na konečnou stanici Moravská Ostrava, Plynárny. Náhradní autobusová doprava bude operovat směrem na Hranečník a konečnou Nová huť jižní brána.

Omezení bude platit do 5. června a zahrne také tramvajovou linku 14. V jejím případě budou náhradní autobusy jezdit po výlukové trase přes Vozovnu trolejbusů a Most Miloše Sýkory.

Dopravní podnik Ostrava upozornil, že během pracovních dnů od 4:40 do 19:50 bude zastávka Karolina pro náhradní autobusovou dopravu přemístěna na provizorní stanoviště v Jantarové ulici, naproti pobočce České spořitelny. Mimo tuto dobu budou autobusy odjíždět z tramvajové zastávky Karolina v ulici 28. října.

Už o víkendu 25. a 26. května se plánuje oprava povrchu Nádražní ulice, což ovlivní tramvajovou dopravu. Tramvaje budou odkloněny směrem na terminál Hranečník, a to oba dny od 7:00 do 17:00. Linky 1, 2 a 8 budou v této době nahrazeny autobusy, směřujícími na Hlavní nádraží. Linka 14 bude i v tomto případě obsluhována náhradními autobusy po výlukové trase.

Ostrava tak čelí dalším úpravám v městské dopravě, které by měly přinést zlepšení infrastruktury a celkového pohodlí cestujících. Náhradní autobusová doprava bude zajištěna ve všech dotčených úsecích a cestující by měli sledovat aktuální informace o změnách v provozu.

Více informací naleznou cestující na webových stránkách Dopravního podniku Ostrava nebo přímo na zastávkách.